Earth Hour

Ja, här har vi suttit i fullständigt mörker och deltagit i Earth Hour.

Under timmens första del uppstod dock ett litet dilemma, då jag (Pinglan) var på toaletten för ett nummer ett. En fråga formades i min vinfyllda lilla skalle. Efter samråd med diverse personer i våra telefonböcker har dock ett bra svar ännu inte framträtt, och nu vänder vi oss till er läsare. Frågan lyder: Drar det någon ström att spola en toalett?Glada för svar / Pinglan & Snäckan Update:

Vi passade på att utnyttja 118 100:s frågetjänst, då vi kände att vi ville ge er läsare ett alldeles ärligt och korrekt svar och såhär löd svaret, nu citerar vi:

"Det drar ingen el just vid själva spolningen. Däremot när det pumpas in nytt vatten i toans behållare. För det krävs att en vattenpump pumpar fram vattnet och de flesta vattenpumpar drivs av el."

Kommentarer
Postat av: Jonas [Tips & Trix]

Intressant fråga som har ett ganska komplicerat svar.Själva spolningen av toaletten tar ju ingen ström, eftersom du bara öppnar en ventil och släpper ut vattnet. Dock behöver ju vattentanken fyllas på efteråt, något som görs automatiskt tack vare trycket i vattenledningarna. Detta tryck kommer från vattentornet och därifrån är ju vattennivån minskad. Nivån måste återställas och pumpar på marknivå pressar upp nytt vatten. Så där drar spolningen ström.Lång, men utförlig, förklaring/kommentar..

2009-03-28 @ 23:52:06
URL: http://jonaspeterson.blogg.se/
Postat av: Krille

Starkt av Er att ställa upp! Nästa gång kan ni väll ta o höja kameran så man får se hur ni ser ut då? Man är ju smått nyfiken så! ;D

2009-03-30 @ 11:42:50
URL: http://brallorochpannkaka.blogg.se/
Postat av: Saaraa

Nej, det drar ingen ström att spola i en toalett. ;p

2009-03-30 @ 12:06:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0