Gissa kändisen!

Det var många år sedan denna underbara tv-profil syntes i rutan och jag kan än idag gråta floder över saknaden.
Vem är kändisen?

Barntrean, konstig dialekt, alltid en dam vid sin sida.
 

/Snäckan

Gekåsoskuld? Se hit!

Det har väl inte undgått någon att många väljer att fara till varuhuset Gekås (eller GKs som man lite tufft kan stava det) för att storhandla diverse nödvändigheter.

Pensionärstänkandet får sannerligen jobba intensivt under de timmar, som man strosar runt i det stora shoppingparadiset.

Hur kom jag att tänka på det här?
Jo, jag och min fagra vän Pinglan tog en tripp till Blondinbellas mardrömsby Ullared igår, för att tömma våra pengapungar.

Man kan utan tvekan konstatera att det inne i affären pågår shopping utan dess like.
Ni Gekåsoskulder där ute skall inte tro att vanligt stros och harmoniskt handlande förekommer. Nejnej, här gäller ingenting annat än välorganiserade planer och effektivitet, så det är lika bra att ni läser våra tips och lär er.

◊ Det finns både kundvagn och korg att välja på och den vana besökaren skulle troligen skratta högt om ni valde antingen eller.
Här gäller nämligen en bra kombination av båda. Den lilla blåa korgen har som uppgift att vara uppsamlare av de mindre föremålen, då det ju vore alldeles för tragiskt om en pryl slank emellan de för stora kundvagnshålen och försvann i vimlet. Korgen placeras därför i fören på den mycket rymliga kundvagnen.

◊ Gillar du inte tekniska prylar? Du kanske heller inte har en egen lägenhet att shoppa inredningssaker till?
Det spelar ingen roll, du är inte en äkta Gekåsbesökare förrän du har sökt igenom minsta lilla kvadratmeter av butiken, som är i storlek med ett mindre land. Typ Monaco eller så.

◊ En oskriven lag talar om hur hanteringen av plagg som skall provas, provade plagg och plagg som ni vill köpa, skall skötas.
Är ni två om en kundvagn så gäller höger och vänsterregeln. Person 1 har höger som sin sida, medans person 2 har vänster som sin.
Varje plagg som skall provas hängs med hjälp av galgen upp på den egna kundvagnskanten. Vid slarv kan irritation uppstå.
Om ni eventuellt efter provandet har bestämt er för ett plagg som ni vill köpa, så läggs detta ner i vagnen. De plagg som ska tillbaka ut i butiken lämnar man smidigt ifrån sig vid provrumsentrén, för att så fort som möjligt kunna återgå till det oändliga fyndandet.

◊ Plocka på er allt som känns billigt, bra och praktiskt, en rensning görs naturligtvis inte förrän minutrarna innan kassabesöket. Ett tips är att rensa bort eventuella dubletter, eller saker som lagts ner i korgen med motivationen "jag behöver den inte, men den är billig".

◊ Sist men inte minst. Det är tillåtet att använda armbågar, knän och kundvagn i självförsvar, då gravt Gekåsskadade äldre damer ofta förekommer. Ett tips är att kapa damernas hälsenor med hjälp av en lätt påkörning bakifrån. Skrattar bäst, som skrattar sist!


Ha nu en trevlig vistelse om ni funderar på att åka dit inom kort och glöm inte att skratta högt åt alla gigantiska tant"trosor" (mer shorts) som ligger i högar lite var stans.


/ Snäckan & Pinglan

Vårens hetaste trend


Bild hittad här.


I vår är det inte bara slitna, ljusa jeans som gäller utan även den nya innegrejen att vara kobent!
Guldiga smycken och fransväskor i all ära, men i år så är den ultimata accessoaren till en slitna-jeans-outfit ett par kraftigt innåtpekande knän.
Så, mina älskade vänner, ut med er i den hala snön och bryt benen på lämpliga ställen för en fräshare vårlook.

Attitude my ass

Hur har dagen varit, alla små turturduvor? Idag har jag känt mig sådär attitydfylld och edgig, som man nästan bara gör när man har druckit på tok för mycket Tequila och är på väg till någon häftig klubb med sina häftiga kompisar. Ja, ni vet sådär tuff som man kände sig som liten och var första ungen i skolan med hårmascara eller spikes. 

Så när det på jobbet klev in en dam i, vad som enligt henne själv verkade vara, sina bästa år (läs: tragisk fjortiskärring, med minst 50 solariumår på nacken och utan minsta sinne för självinsikt) iförd lackleggings och en alltför avslöjande pälsbit av något slag med fransar längs armarna, så kunde jag inte låta bli att kasta huvudet bakåt och skratta hånfullt inombords. Men som den ansvarfulla och mycket etiskt korrekta unga dam jag är (läs: tillbakahållen och alldeles ordinär fjortis, med återkommande hybris, utan minsta sinne för självinsikt) , så lät jag bli att påpeka det sorgliga i hennes påtvingade Donatella Versace-look och sålde en biltvätt istället. Och extra avfettning fick jag krängt på henne också. Heja mig.

Attitude my ass, alltså.


Hottie or Nottie?
¨

/ Pinglan

Lammköttsnytt

Ja, go vänner. Här kommer senaste nytt från lammköttsvärlden. Jag har nämligen gått och upptäckt Svergies möraste lilla lammfilé. Flera av er har säkert sett honom som Linus, i Jonas Gardells serie De halvt dolda på SVT. Dessutom spelar han huvudrollen Patrik i den alldeles underbara svenska filmen Patrik 1,5.


Mina damer och herrar,
I present to you the mighty Thomas Ljungman!<3 / P

Gissa vilka som är tillbaka!

Nej, vi har inte gått i ide eller trillat av pinnen gott folk. Vi har, som man skulle kunna uttrycka det, bara trillat i en stor tunna med gödsel och haft lite svårt att hitta upp igen.
Men ni kan sluta sörja nu för idépåsen är fylld till sprickningsgränsen och är redo att tömmas.

Så håll i hatten, imorgon sätter vi igång igen!/Snäckan och Pinglan

Ursäkta

Ja. Sorry för att vi dissar hela idén med daglig uppdatering, men vafasen. Det är alltid när man inte kan sätta sig vid datorn, som man kommer på vad man skulle kunna skriva om. Typ när man ska sova, eller när man är påväg till jobbet.

Man skulle kunna likna alla dessa förlorade idéer med en påse popcorn som får stå i micron för länge. Dom poppar upp helt plötsligt och låter man dom stå kvar i för många minuter, så förkolnas dom till pyttesmå oätbara briketter, som bränner hål i påsen och luktar helt för jävligt. Och så får man slänga allting och börja om på nytt.

Hajar ni?

Håll ut / Pinglan

RSS 2.0